Belangrijk

Tandheelkundige behandelingen doet niemand “voor zijn / haar plezier”, maar zijn vaak noodzakelijk voor het behoud en het goed laten blijven functioneren van uw gebit.

Binnen onze praktijk wordt er gewerkt volgens strikte richtlijnen zoals opgesteld door de verschillende beroepsverenigingen als NvvP, NVOI en NMT. Met als doel een hoge kwaliteit van de behandeling te waarborgen.

Voor een goed behandelresultaat is niet alleen inzet en inspanning van onze kant noodzakelijk, maar ook van de patiënt. Een goed gemotiveerde patiënt heeft onmiskenbaar een grotere kans op een goed behandelresultaat. Dit uit zich niet alleen in het stipt nakomen van eventuele instructies maar ook van gemaakte afspraken e.d..

Aanmelden

U kunt zich bij ons uitsluitend aanmelden voor behandeling middels een horizontale verwijzing.

Bij de eerste visite gaan wij niet direct behandelen, maar kijken wij eerst naar de aard van het probleem. Afhankelijk van de bevindingen wordt in overleg met u de behandelroute bepaald. Om zich aan te kunnen melden bij ons als patiënt dient u in het bezit te zijn van een verwijsbrief van uw tandarts; zonder verwijsbrief is behandeling niet mogelijk.

Ook wanneer de mondhygiëniste u verwijst is dit altijd in overleg c.q. Instemming van uw tandarts.

Wat is een horizontale verwijzing?

Dit is wanneer de reguliere tandarts een patiënt doorstuurt naar een collega tandarts voor onderzoek en/of behandeling.

Door allerlei nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen beschikt men tegenwoordig over veel meer behandelopties. Sommige tandartsen hebben zich op bepaalde gebieden van de tandheelkunde toegelegd, daar meer studie naar gedaan en veel ervaring opgedaan.

Tandartsen weten van elkaar wie zich in welk onderwerp heeft verdiept en wie over de benodigde apparatuur beschikt. Als er een meer ingewikkelde behandeling nodig is, zoals het inbrengen van implantaten of de behandeling van tandvleesziekten, kan de tandarts tijdelijk doorverwijzen naar een collega. Daar wordt de patiënt volledig geïnformeerd over de behandeling, maar ook de eigen tandarts wordt op de hoogte gehouden van de bevindingen en behandelingen. De patiënt blijft namelijk patiënt bij zijn of haar tandarts, en moet daar gewoon regelmatig op controle blijven komen.

Reacties gesloten